Jakiego smartfona kupić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • czto
    Rider
    • 2010
    • 546
    • Octavia III (5E3)
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez przemo9
    Zamieszczone przez himi
    Sorry, że z innej bajki. Ja od kilku lat wyłącznie ze smartofonem więc nie wiem co i jak:
    Żonie dzisiaj rozleciał się Sony (stary Hazel), a nie chce słyszeć o dotykowym telefonie. Nie zależy nam też koniecznie na nowym. Co polecacie w ,,klasycznych''? Może ma ktoś na sprzedaż takowy w dobrej cenie? Urządzenia ma być przede wszystkim telefonem + czasem/rzadko ma wykonać jakieś zdjęcie.
    ja żonie kupiłem nokie 515
    Możesz napisać kilka słów jak spisuje się ta Nokia?
    - stabilność systemu?
    - bateria?
    - obsługa poczty?
    - zasięg sieci?
    - jakość rozmów?

Dzięki
    2004 Renault Thalia 1.4 RT,
    2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
    2009 Renault Clio MTV 1.4
    2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
    2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów

Komentarz

• Agamek12
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 9942
      • Ford

Jakieś nowe doświadczenia z Lumią 625 macie?
      Adam... Używam:
      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• natash
        RS
        • 2011
        • 2599

Korzysta ktoś z BB?

Komentarz

• lu5asz
          RS
          • 2011
          • 2006
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Agamek12
          Moja zona ma model bodajze 620 i jedyne co jest fajnego w tym telefonie to darmowa nawigacja offline :twisted:
          Kondziu

OCP

Komentarz

• czto
            Rider
            • 2010
            • 546
            • Octavia III (5E3)
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez lu5asz
            Zamieszczone przez Agamek12
            Moja zona ma model bodajze 620 i jedyne co jest fajnego w tym telefonie to darmowa nawigacja offline :twisted:
            Ja bym jeszcze dorzucił, że system jest świetnie zoptymalizowany.
            2004 Renault Thalia 1.4 RT,
            2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
            2009 Renault Clio MTV 1.4
            2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
            2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów

Komentarz

• tomy_2000
              Rider
              • 2011
              • 277
              • Octavia I combi (1U5)
              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

a co myślicie o iphonie 5s opłaca sie czy coś innego podobnego polecacie ??
              MEBLE KUCHENNE www.meblefox.pl
              laurenek http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...9243&highlight

Komentarz

• AdamB
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 8033
                • Octavia IV (NX3)
                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez no_fear
                Ale dzisiaj podziękował bym Play`owi i przeszedł do RedBullMobile (zasięg Play = Plus)
                Nie tak do końca, korzysta też Play z Orange. Nie mniej jednak skakanie po sieciach bywa irytujące kiedy potrzebujesz zadzwonić.
                Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• chrisk_89
                  Elegance
                  • 2010
                  • 834
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez AdamB
                  Ale dzisiaj podziękował bym Play`owi i przeszedł do RedBullMobile (zasięg Play = Plus)
                  Nie tak do końca, korzysta też Play z Orange. Nie mniej jednak skakanie po sieciach bywa irytujące kiedy potrzebujesz zadzwonić.
                  Święta prawda :-( Przeżyłem to na własnej skórze :-(
                  Wygląda to tak: rozmawiasz w słabym zasięgu. Brak sygnału - zerwanie rozmowy. Czekasz. Tel. przełącza się na plus. Super sygnał - gadasz i.. zerwana rozmowa. Wrócił sygnał Play :-(

MIMO, ŻE BYŁEM ZADOWOLONY z Play w Krk (sygnał plus OFERTA!!!)- to w nowym miejscu zamieszkania znalazłem się... PONAD sygnałem (mieszkam na sporej górce i najlepszy zasięg miałem w... piwnicy!).
                  Z BÓLEM SERCA zrezygnowałem z Play i przeszedłem do Plusa, który jako JEDYNY oferuje właściwy sygnał w okolicy (Orange i T-Mobile również w plecy :-( Żona będąc zadowolona z dotychczasowej oferty Orange - też została zmuszona do przejścia z przyczyn technicznych). Przykre - ale niestety prawdziwe.

Podobne rewolucje przeżywamy z dostawcą netu. Na naszym osiedlu nie było innej alternatywy - jak tylko radiówka. Niestety - im nas więcej, tym gorzej. Płacimy za 20 Mbps noc (DL) i 1Mbps (UL) a ... zdjęcia mailem nie poślesz. Mój rekord: 1,56 Mbps DL i ... 14 kbps UL. I ping 418 ms!!!!!! Do tego blokowanie portów gier (nie pograsz w Diablo, CS, Battlefielda) oraz ruchu P2P. Skur%&*stwo jakich mało!

Na początku czerwca podpełzła neostrada - jest szansa na 80 Mbps - ino ni ma jak wyplątać się z umowy z dotychczasowym operatorem... Umowa wspólnoty na dwa lata :-(
                  Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa

Komentarz

• eaglemirek
                    RS
                    • 2010
                    • 14114
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez chrisk_89
                    ni ma jak wyplątać się z umowy z dotychczasowym operatorem...
                    A nie można wypowiedzieć umowy ze względu iż operator nie wywiązuje się z umowy (prędkości przesyłu)
                    Gadki że w umowie jest "DO" to se mogą między pośladki wsadzić. Ja walczyłem jak zamiast 2Mb Up miałem max 1,6. Pisma, telefony, chodzili sprawdzali tłumaczyli się stratami na liniach, to im powiedziałem że niech sobie na serwerowni ustawią dla mnie 3 Mb ze względu na straty ale ja mam mieć 2 bo za tyle płace. Nie wiem czy tak zrobili :diabelski_usmiech ale efekt jest taki że Up jest taki jak ma być a dodatkowo nie płaciłem przez 2 miechy z neta

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• aerofan
                      Drive
                      • 2013
                      • 73

Zamieszczone przez ojciec_
                      Może mi pomożecie
                      w firmie dostałem do wyboru 3 telefony :
                      1- Samsung S5
                      2- Sony Z2
                      3- HTC ONE8

Dwa ostatnie moje telefony to Samsung S3 i S4 na żadnego z nich nie narzekam.

z góry dzięki.
                      Mam dokładnie ten sam dylemat

Skłaniałbym się w kierunku Z2, bo może warto spróbować czegoś nowego. Zależy mi w sumie na jak najlepszej baterii i stabilności, wodoszczelność mile widziana, ale kolega miał Samsunga i mu poległ przy zdjęciach na basenie, a wcale nie zanurzał.
                      Yeti 4x4 TSI, Rapid TSI DSG

Komentarz

• BADYL
                        RS
                        • 2011
                        • 2396
                        • Octavia II combi (1Z5)
                        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Właśnie porównałem ofertę play(przedłużenie) vs t-mobile. generalnie play ofertę ma z w takim zestawieniu jak ja chce wychodzi 69,99zł, a t-mobile w taryfir jump 54,99zł.

Zrobię jak polecił kolega Pixon tzn w sierpniu wypowiem umowę i jeżeli play nie przedstawi mi nic ciekawego to przejdę sobie do t-mobile.

eaglemirek,
                        w play ceny interesujących mnie modeli staniały, ale w t-mobile fajny jest ten model http://www.t-mobile.pl/telefony-i-ur...G-H-T170.phtml :wink: brałeś go pod uwagę?

pozdr
                        nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• eaglemirek
                          RS
                          • 2010
                          • 14114
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

BADYL, Na chwilę obecną to dla mnie albo G2mini lub L90 a dla żonki która trochę wcześniej będzie wymieniała to jeszcze F70 biorę pod uwagę :!: . Tymi 2 pierwszymi bawiłem się w Play a F70 jeszcze nie miałem w łapkach (tylko atrapę)

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• kuncfot
                            Ambiente
                            • 2008
                            • 191

Panowie pomóżcie

Chcę kupić nowy tel. albo samsung galaxy s3 albo lg g2 mini.
                            Możecie podpowiedzieć czym dodatkowo dysponuje android lg 4.4 czego nie ma w starszym z sgs3? Jakieś dodatkowe zalety lg nas samsungiem?
                            Byłem dziś oglądać i na żywo lepiej prezentuje się sgs3, zaznaczę że bliższy jestem kupna lg ale nie może mnie do końca przekonać.

Komentarz

• Voit
                              Elegance
                              • 2010
                              • 816

...SGS III czy SGS III LTE?
                              SGS III LTE na dwa razy więcej RAMu od LG G2 mini.

Komentarz

• ruwado
                                RS
                                • 2009
                                • 14888
                                • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez czto
                                lu5asz napisał/a:
                                Agamek12 napisał/a:

Ja bym jeszcze dorzucił, że system jest świetnie zoptymalizowany.
                                ma kto więcej opinii o Nokia Lumia 626/630 - która lepsza? Obecnie mam Nokię E 52 i jest całkiem, całkiem, ale właśnie dowiedziałem się, że skończyli aktualizować mapy do niej. Więc na przyszłość trza się za czymś rozejrzeć.

A 625/630? Wieszają się? Ile bateria trzyma? jakość zdjęć?
                                pozdrawiam - Darek

Komentarz

• kuncfot
                                  Ambiente
                                  • 2008
                                  • 191

Zamieszczone przez Voit
                                  ...SGS III czy SGS III LTE?
                                  SGS III LTE na dwa razy więcej RAMu od LG G2 mini.
                                  Właśnie w tym też problem, w budżecie mieści się sgs3 bez lte natomiast g2 mini ma standardowo lte.

Komentarz

• Bialy
                                    Rider
                                    • 2009
                                    • 306

Lumia 625 nie oszukujmy się zdjęć to to dobrych nie robi, tylko 5MPx ale chyba nawet nie ma autofocusa, kuzyn ma i zdjęcia słabe. Bateria trzyma długo, tel jak każdy z Win8 nie wiesza się i śmiga aż miło.
                                    630 to lekko odświeżona wersja porównaj sobie gdzieś parametry, generalnie lepiej brać zawsze nowszy model
                                    Ja bym szukał na allegro Lumii920 dopłacisz max 250zł a różnica w tel znaczna,

Komentarz

• BADYL
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 2396
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Panowie, a warto wogóle pchać się w ten LTE? Osobicie netu z komórki używam najczęściej w domu-wifi. Czasami zdarzy się korzystać na dworze, ale żadnko. za dwa miesiące będę brał nową umowę i tak się zastanawiam czy brać ten lte czy zwykły net? :?
                                      nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• no_fear
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 504
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez AdamB
                                        hehe systematycznie, w internetach, temat zasięgu w sieci Play, mógłby służyć do straszenia dzieci :lol:

nie pracuje w Play, nie mam z nimi nic wspólnego, itp. itd.
                                        ale zwyczajnie nie rozumiem oso chodzi

W obecnym telefonie, chyba rok temu, ręcznie (na sztywno) ustawiłem zasięg "Plus 3G" i... wyobraźcie sobie działa
                                        tam gdzie słabszy zasięg - przełącza na 2G, gdzie mocniejszy na 3G, ale non stop w ramach tylko i wyłącznie sieci PLUS 8)

jakieś kolejkowanie, priorytet dla klientów Plusa - nie wiem, nie znam się.
                                        Wiem jedno - nigdy nie przerwało mi połączenia, zawsze kiedy chcę to wybieram nr i co ciekawe - dodzwaniam się HA :lol:
                                        www.SPAmobile.pl

Komentarz

• dudek_t
                                          L&K
                                          • 2008
                                          • 1421

Zamieszczone przez tomy_2000
                                          Jak chcesz mieć telefon i jednocześnie zapomnieć że go masz to nie ma lepszego wyboru. Działa. Zawsze.

Komentarz

• ruwado
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 14888
                                            • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez Bialy
                                            Lumia 625 nie oszukujmy się zdjęć to to dobrych nie robi, tylko 5MPx
                                            no właśnie na czym to polega - moja stara nokia E 52 ma 3.2 aparat, a zdjęcia sś super. Dla tych zdjęć mi jej szkoda.
                                            pozdrawiam - Darek

Komentarz

• chrisk_89
                                              Elegance
                                              • 2010
                                              • 834
                                              • Octavia II (1Z3)
                                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez eaglemirek
                                              A nie można wypowiedzieć umowy ze względu iż operator nie wywiązuje się z umowy (prędkości przesyłu)
                                              Gadki że w umowie jest "DO" to se mogą między pośladki wsadzić. Ja walczyłem jak zamiast 2Mb Up miałem max 1,6. Pisma, telefony, chodzili sprawdzali tłumaczyli się stratami na liniach, to im powiedziałem że niech sobie na serwerowni ustawią dla mnie 3 Mb ze względu na straty ale ja mam mieć 2 bo za tyle płace. Nie wiem czy tak zrobili :diabelski_usmiech ale efekt jest taki że Up jest taki jak ma być a dodatkowo nie płaciłem przez 2 miechy z neta
                                              Niestety Mirku - nawet Rzecznik Praw Konsumenta rozłożyła ręce i... podpowiedziała UOKiK.
                                              W Regulaminach i Umowie są zapisy, które można uznać za niedozwolone (wyroki u innych operatorów). Pismo do Delegatury w Krk w trakcie tworzenia. Operator musząc zmienić zapisy wdepnie w zmiany, których... nie musimy akceptować :-D

Chociaż... Po powieszeniu stada psów na operatorze w lokalnym portalu (bochnianin.pl) odrobinę się poprawiło.

Sorry za małe OT
                                              Szukam STAŁEGO zajęcia/pracy w rejonie Bochni/Tarnowa/Krakowa

Komentarz

• Pixon
                                                Rider
                                                • 2013
                                                • 541
                                                • Fabia (NJ3)

Zamieszczone przez kuncfot
                                                Możecie podpowiedzieć czym dodatkowo dysponuje android lg 4.4 czego nie ma w starszym z sgs3?
                                                Niczym i w jednym i drugim możesz zrobić roota i wgrać sobie dowolny room. U mnie w SGS3 zawitał teraz Kitkat 4.4.2 czy jakoś tak od Archidroid mozesz sobie cyanogenmoda wgrać i też jesteś zadowolony. Działa to zdecydowanie szybciej niż samsungowa nakladka.

Zamieszczone przez dudek_t
                                                tomy_2000 napisał/a:

Jak chcesz mieć telefon i jednocześnie zapomnieć że go masz to nie ma lepszego wyboru. Działa. Zawsze.
                                                No jednak nie do końca... W pracy mamy Iphone 5. Dwóm handlowcom się już zawiesiły i koniec. Jeden poszedł na gwarancję, dostał nowego, drugi jest rozpatrywany...
                                                Także, nie takie rewelacyjne jak to wszyscy malują. :diabelski_usmiech
                                                Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!

Komentarz

• arturas03
                                                  L&K
                                                  • 2009
                                                  • 1298
                                                  • Toyota
                                                  • AGN 1.8 20V 125 KM
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Dostałem od T-mobile SGS3Lte. Pojawił mi się komunikat, że mam jakieś wirusy na komórce. Można coś z tym zrobić? Jeśli tak to jak bo raczej jestem laikiem w tych sprawach.
                                                  Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
                                                  Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• bohen
                                                    L&K
                                                    • 2009
                                                    • 1260
                                                    • Audi
                                                    • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez eaglemirek
                                                    Niestety Mirku - nawet Rzecznik Praw Konsumenta rozłożyła ręce i... podpowiedziała UOKiK.
                                                    W Regulaminach i Umowie są zapisy, które można uznać za niedozwolone (wyroki u innych operatorów). Pismo do Delegatury w Krk w trakcie tworzenia. Operator musząc zmienić zapisy wdepnie w zmiany, których... nie musimy akceptować :-D

Chociaż... Po powieszeniu stada psów na operatorze w lokalnym portalu (bochnianin.pl) odrobinę się poprawiło.

Sorry za małe OT
                                                    chrisk_89, niestety w przytoczonym przez Ciebie przykładzie nie będzie tak różowo. Nawet jak UOKiK nakaże zmiany w umowach/regulaminach i operator te zmiany wprowadzi to abonenci będą mogli odejść ale po zapłaceniu kar umownych. Jest to jasno sprecyzowane w przepisach prawa - art. 60a ust. 2 i ust. 3 pkt 1 ustawy a dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (tekst jedn.: Dz. U. z 2014 r. Nr 243).

Komentarz

Pracuję...